Історії з життя здобувачів освіти

 

Ось такі красуні з’явилися завдяки вмілим рукам та креативності майстрів професії “Кравець” ДПТНЗ “Славутський професійний ліцей” та здобувачок освіти Настуся Кірдей, Дарини Веремійчук, Марії Мамєдярової. https://www.facebook.com/100030545872853/videos/891814949073269/

18 січня 2024 року група №32 розпочала виробниче навчання по спеціальності КОНДИТЕРА . Новий етап їхнього навчання. Вони ще не звикли , що кондитера мають дещо інший збірник рецептур та й вимог тут набагато більше. Потрібно надзвичайно чітко та досконало знати , що ти готуєш . Чітка пограмовка рецепту, знання технології – все це в поєднанні з практикою дає гарні результати виконаної роботи. Сьогодні була тема “Сиропи”. Ми приготували різні десерти, де вони використовуються – зефір (цукрово-агаровий сироп), кошички з білково-заварним кремом( цукровий сироп) , трубочки та лимонний тарт з білковим кремом ( цукрово-агаровий сироп), лимонний кекс ( цукровий лимонний сироп для просочення) , суфле “Пташине молоко ” (цукрово-агаровий сироп). Поласували, зняли пробу та готуємось до нового заняття

🧑‍🍳Підходить до завершення навчальний рік і ,як підсумок , на останньому виробничому у групі №22 спеціальності “Кухар. Кондитер” провели перевірені роботи. Здобувачі освіти приготували страви, які вивчали на протязі всього року. Кухар 4 розряду вже має вміти набагато більше ніж 3 розряду. Це і страви більш складні у виконанні та і не менш важливим є оздоблення страв овочами – карвінг. Відеозвіт

18 травня 2023 року психологічна служба провела тренінгове заняття: “Європейська свідомість”. Обговорювали й дискутували на різні теми щодо цінностей та життя в Україні і ЄС, євроінтеграцію Української держави та ментальність українців і європейців.Заняття спрямоване на популяризацію європейських демократичних цінностей та європейської інтеграції серед учнів, формування “європейської свідомості” та відчуття “громадянина Європи”, усвідомлення серед молодих українців своєї приналежності до Європи.

Щорічно 20 березня відзначається одне з найоригінальніших і водночас незвичних свят Міжнародний день щастя. Запроваджений Міжнародний день щастя резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 28 червня 2012 року.
Його визначили не випадково на 20 березня припадає день весняного рівнодення, коли ніч практично зрівняється зі світлою частиною доби. Автори ідеї хотіли показати: на щастя абсолютно всі мають рівні права, як і на те, аби щодня зустрічати сонце. Підтримуючи дану ініціативу, щоб нагадати про щасливі миттєвості людського життя, побажати любові, успіху та гарного настрою психологічна служба  організувала привітальну акцію «Happiness-DAY» (День щастя). На згадку про свято, кожен з присутніх отримав в подарунок листівку-щасливку з гарними побажаннями та позитивний заряд енергії.

2 березня у групі №22 “Кухар. Кондитер” було дуже цікаве та творче виробниче навчання – ми опановували складну техніку нарізання овочів та фруктів, спробували свої навики в техніці Карвінгу. Робота йшла плинно, тихо , бо кожен був зосереджений на своєму шедеврі . В кінці заняття на столі розквітли квіти та цілі композиції. Діти надзвичайно творчі та старанні – молодці

Важливо усвідомити, що орієнтація на здоров’я – це не модний тренд і декларації, а усвідомлений вибір на користь кожної людини. З метою пропагування здорового способу життя, профілактики запобігання шкідливих звичок серед здобувачів освіти ДПТНЗ “Славутський професійний ліцей” психологічною службою проведено заняття «Що я знаю про електронні сигарети?». Багато інформації з різних джерел учні активно порівнювали з реаліями життєвих ситуацій, будували уявні власні родини.Фраза, яка змусила багатьох присутніх задуматись над вибором способу життя, звичок – вислів лікаря і філософа Авіценни: ” Головним скарбом життя – є здоровий дух та ясний розум і щоб їх зберегти , потрібно багато знати та дбати про себе.”

27 лютого 2023 року бібліотекар освітнього закладу Галина ПАРХОМЕНКО провела виховний захід «Життєвий та творчий шлях Лесі Українки», в якому взяли участь здобувачі освіти груп №11 та № 13. Мета заходу: виховання любові до українського поетичного слова, формування національної свідомості, творчої особистості, знайомство з життєвим та творчим шляхом Л. Українки, розкриття жанрового й тематичного розмаїття творчості поетеси, виховання любові до поезії. Обговорювали тернистий творчий шлях Лесі Українки, її силу волі та непереборне бажання жити і працювати задля українського народу, його свободи, його сили і розквіту. Поезія Лесі Українки, її натхненне слово-зброя запалало великим вогнем правди, героїзму свободи та так яскраво, так пломенисто, що «того великого вогню і смерть не погасила»!

Напередодні Дня Святого Миколая директорка ліцею Надія НІЖНІК разом з учнівським самоврядуванням ліцею привітали здобувачів освіти пільгових категорій (дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування і з малозабезпечених сімей) з прийдешніми святами та подарували смачні подаруночки. Мирних свят! Слава Україні! Героям України Слава! 🇺🇦

🇺🇦 Вітаємо здобувачку освіти з професії “Кравець” Каріну РИБАЧУК за здобуття ІІ призового місця в чемпіонаті Одеської області з боротьби Самбо. ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!🇺🇦

У рамках волонтерської діяльності здобувачі освіти на чолі з майстром виробничого навчання Богданом МИРОНЮКОМ виготовляють буржуйки для військових. Ось і сьогодні чергова відправлена за місцем призначення.Продовжуємо зварювати і виготовляти буржуйки для воїнів ЗСУ, що зараз несуть нелегку службу на захист України, для тих, хто кожен день чує свист куль і снарядів, захищає нас, даруючи мирне небо над головою.ПІДТРИМУЄМО ЗСУ!

13 листопада відзначається Всесвітній день доброти. Психологічна служба ліцею нагадує здобувачам освіти про важливість прояву людяності і взаємодопомоги у повсякденному житті. Символом свята є відкрите серце. Марк Твен говорив: «Доброта — це те, що може побачити сліпий і почути глухий». Здобувачі освіти  ліцею  долучились до добрих справ. Від щирого серця кожен дарував доброту..

Юні кухарі вже стали відомими

Учні групи №12 спеціальності “Кухар. Кондитер” під керівництвом майстра Жуковської А.П. , на виробничому навчанні показали свої практичні навички приготування не просто смачних, а й оригінальних страв, і навіть потрапили у місцеву газету!

У закладі був проведений семінар на тему “Як не потрапити у трудове рабство” Під час семінару здобувачі освіти ознайомилися з основними аспектами працевлаштування, розглянули небезпечні моменти під час влаштування на роботу. На завершення зустрічі   у ігровому фоматі здобувачі освіти закріпили отриману інформацію.

Кожній людині протягом дня представляється не менше десяти можливостей змінити своє життя. Успіх приходить до того, хто вміє їх використовувати. Андре Моруа